top of page

Ομοσπονδία πετανκ


Μετά από αρκετό κόπο, επιστρέψαμε στον ίδιο παρανομαστή. Για να οργανωθούν οι Ελληνικοί σύλλογοι πετανκ, χρειάζονται 20 σύλλογοι.

Ιδιοκτησία πετανκ δεν υπάρχει. Κληρονομική διαδοχή δεν υφίσταται. Ο σκοπός δεν τ αγιάζει, όλα. Χρειάζεται αθλητική παιδεία.

Κέρδισε, αλλά υποκλίνεται μπροστά στο κόσμο.

Άλλα 3 παραδείγματα. Επαγγελματικό Αγγλικό ποδόσφαιρο.

1. Ο διαιτητής δείχνει γκολ και τρέχει στη σέντρα. Ο παίκτης της Τσέλσι πάει δίπλα του και του λέει: Έβαλα το γκολ, με το χέρι!

Ο διαιτητής τον χειροκροτεί και γυρίζει πίσω να δώσει φάουλ. Πριν 35 χρόνια

2. Ο νεαρός παίκτης της Manchester United έπεσε στη περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Από σεβασμό προς τον Αlex Ferguson οι δημοσιογράφοι στην συνέντευξη, καθυστερούν για την επίμαχη ερώτηση. Ο κόουτς τους βγάζει από την δύσκολη θέση. Για την φάση που θα με ρωτήσετε μετά, έχω να πω, ότι ο παίκτης είναι καινούργιος στην ομάδα, αλλά πολύ σύντομα θα καταλάβει, σε πόσο μεγάλο σύλλογο έχει έρθει !!!

3. Αγγλικό κύπελλο, η Τσέλσι παίζει εκτός έδρας, σε μία μικρή πόλη. Στο 120΄ της παράτασης, εκτελείτε κόρνερ και ο νεαρός αμυντικός (μαυράκι), πιάνει κεφαλιά και την καρφώνει, στο γάμα της εστίας του. Τελειώνει το ματς και αυτός κλαίει απαρηγόρητος.Τον χειροκροτεί όλο το γήπεδο. Τόσο που τον ανάγκασε να βγει πάλι στο αγωνιστικό χώρο. Και τότε μόνος στο γήπεδο, ακούει όλο το γήπεδο να του τραγουδάει Μπητλάκια WE LOVE YOU !!!

Η ένταξη του πετανκ στου Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι, δημιουργεί ανάγκες και υποχρεώσεις.

Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και η δυνατότητα μιας εκπροσώπησης, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, από πολλά και ικανά άτομα.

Είναι απαραίτητο οι λίγοι μυημένοι στο άθλημα, να ανακαλύψουν, να προωθήσουν τα κατάλληλα άτομα, να δημιουργήσουν υποδομές, καλές αγωνιστικές συνθήκες, ισχυρούς αγώνες, πρωταθλήματα και κίνητρα για τους νέους.

Η δουλειά αυτή δεν μπορεί να γίνει από τους σημερινούς κυρίως παίκτες, αλλά από επαγγελματίες του managment και του marketing.

bottom of page